Hrozny pro Víno - Černá Odrůda - Tempranillo N
Appellation Française
Tempranillo N
Utilizace
Odrůda hroznů pro výrobu vína
Fenologie
Doba rašení: 7 dní po Chasselas.
Doba zralosti: 2. doba, 2 týdny po Chasselas.
Technologický potenciál
Hrozny jsou velké (prodloužené) a bobule střední. V příznivých terroirech umožňuje Tempranillo N získat kvalitní vína, velmi příjemná, dobře zbarvená a strukturovaná, ale postrádají kyselost v teplých oblastech. Kvalita a obsah alkoholu rychle klesají, když výnosy jsou nadměrné.
Kultivační a agronomické schopnosti
Tato odrůda je poměrně odolná a vitální. Je dobře přizpůsobena jižním podmínkám, ale její výhony jsou křehké a je citlivá na vítr. Její raný charakter umožňuje rozšířit její pěstební oblast (chladnější klimatické zóny) nebo ji sklízet před rovnodenními dešti. Je dostatečně plodná, aby mohla být vedená na krátký řez, ale někdy vykazuje určitou alternaci.
Prvky popisu